Wim Deca

Wim Deca

Sobukan Herselt
Lid sinds: 21/08/2014

 

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik heb al enkele jaren een band met Japan. De taal en de cultuur boeien mij enorm. Het is een land waar tradities nog enorm veel betekenen.
Ik had Takeda-Ryu al een tijdje in het vizier en nu ik binnen reisafstand van de Dojo woon, leek het me niet meer dan logisch om eindelijk de stap te zetten.

Wat vind je het leukste om te doen?

Aikido. De vloeiende bewegingen en de grote nadruk op verdediging geven de sport een bepaalde elegantie.

Wat vind je het leukste om te zien?

Jukempo. De explosiviteit en snelheid van trappen, stoten en slagen heeft iets van een actiefilm.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Kom zeker eens meedoen!

Datum publicatie 03/12/2014

Profiel update - oktober 2015

Nu mijn tweede jaar Takeda Ryu van start gegaan is, is heel snel duidelijk geworden hoe veel en hoe snel je sommige zaken leert. Ik merk dat ik sommige dingen uit reflex doe, al dan niet met detailfouten, waarvan ik vorig jaar dacht dat ik ze nooit zou kunnen.

Tegelijk zie ik mijn sempai’s dingen doen waarvan ik nu denk dat ik ze nooit zal kunnen. Ik voel me helemaal thuis tussen de andere leden en kom nog elke week met plezier naar de trainingen.

Kortom, een geweldige leermeester en groep om een hobby mee uit te oefenen. Ik kijk uit naar de volgende jaren.

Profiel update - oktober 2016

Het is geweldig om te zien hoe de groep waarmee ik samen Takeda Ryu Kobilza Ha begonnen ben groeit. Elke training helpen we mekaar een hoger niveau te bereiken.

Ook de meer ervaren leden kunnen meer en meer op ons rekening bij het uitvoeren van zowel simpele als complexere technieken en ook samen met hen is er elke training nog iets te leren.

Het blijft gewoon een geweldige groep en sport om uit te oefenen. Dat er nog veel jaren mogen bijkomen!

Profiel update - oktober 2017

Hoe heb je het vorige seizoen ervaren?
Zoals de jaren ervoor weer enorm veel bijgeleerd. Takeda budo is zoveel meer complex dan men op het eerste zicht zou verwachten. Elke keer weer gaan mijn ogen opnieuw open en ontdek ik nieuwe inzichten op verrassende plaatsen.
Hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je eigenlijk nog niet veel weet.

Hoogtepunten van vorig seizoen?
De Jyugata trainingen (gechoreografeerde gevechten) zijn altijd een toppunt. Omdat we ze slechts enkele keren op een seizoen doen, is er steeds een grote vooruitgang en het geeft een groot gevoel van trots om dit ook te zien in de filmpjes achteraf.

Wat is er zoal voor mij veranderd sinds ik lid ben geworden?
Ik sta nu voor het 4e jaar op de mat en de groep waarmee ik gestart ben in 2014 is een hele hechte groep mensen geworden. Er zijn ook in de loop van de jaren mensen bijgekomen. We zijn ondertussen een grote familie met hetzelfde doel voor ogen, mekaar helpen groeien in de Japanse krijgskunst.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube