Jesse Bakker

Jesse Bakker

Sobukan Herselt
Lid sinds: 06/10/2014

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik zat er al een tijdje aan te denken om een krijgskunst te gaan beoefenen
(lees: weer te gaan sporten). Ik wou zeker iets doen waarbij ik “met het lichaam” kon werken, en al zoekende kwam ik uit bij ‘Takeda Ryu Sobudo’.

Wat vind je het leukste om te doen?

Moeilijke vraag, als ik moet kiezen, zal dit toch Jukempo en/of Kendo worden.

Wat vind je het leukste om te zien?

Zien is moeilijk te zeggen, maar het leukste aan deze groep is de luchtige, vriendelijk sfeer. Maar natuurlijk ook het feit bezig te zijn met anderen. Je bent al gauw (in de ogen van je “Sempai”) niet meer “de nieuwe”.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Kalm blijven, altijd kalm blijven. Het is hier niet de bedoeling om elkaar pijn te doen.

Datum publicatie 03/12/2014

Profiel update - oktober 2015

Mijn motivatie voor de start van het nieuwe seizoen: sport en sociaal contact, en het concept van Takeda Ryu Kobilza Ha staat mij wel aan... Zonder twijfel blijft Kendo voor mij de leukste discipline!

Twee sempai's die aan free-randori doen, zéér bijzonder om te zien. Takeda Ryu is meer dan krijgskunst alleen, het is zelfvertrouwen kweken, je bewust worden van jezelf en je omgeving, maar ook je eigen agressie inperken.

Profiel update - oktober 2016

Het is grappig. Je denkt dat je alles wel doorhebt, maar nu, aan het begin van seizoen 3 begin ik de kleinere details in de basis dingen pas te zien. En dat terwijl ik toch geen “groentje” meer ben.

Ik zit regelmatig bijna in het midden. Het leukste aan de sport is en blijft toch echter wel de sfeer. Er zouden enkel wat meer meisjes bij mogen, want met maar één vrouwelijk lid zijn de dames sterk ondervertegenwoordigd… helaas.

Mijn persoonlijke favoriet blijft toch kendo. Snel, maar toch op een ‘veilige’ afstand. Nu ja, veilig… zo’n zwaard is al snel bijna een meter lang…

Profiel update - oktober 2017

Hoe heb je het vorige seizoen ervaren?
Seizoen 4, tijd om eindelijk eens naar die graden en stille testen toe te werken, maar ook een seizoen waarin ik aan mezelf ga werken.
Beheersing, controle en timing zijn hier essentieel. Wie denkt dat een verdedigingssport niet gevaarlijk is, heeft het mis. Maar wie denkt dat hij binnen twee maanden een volleerd samoerai  is, heeft het ook mis.
Je bouwt je kennis beetje bij beetje op, en het belangrijkste is de controle over jezelf, en je beheersing over de situatie.

Hoogtepunten van vorig seizoen?
Het leukste is en blijft in mijn ogen toch een kendo-randori met iemand die hoger in graad is... dan voel je pas hoe je lichaam soms sneller reageert dan je geest...

Wat er zoal voor jou persoonlijk is veranderd sinds je lid bent geworden?
Ik merk bij mezelf dat sinds ik dit doe ik me meer bewust ben van mezelf, van m'n reacties en m'n reflexen.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube