Hans Bols

Sobukan Olen
Lid sinds: 04/12/2017

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik was eigenlijk al van jongs af geïnteresseerd in gevechtskunst waar souplesse en techniek centraal staan. In die tijd was het echter niet zo evident om dicht bij huis dergelijke school te vinden. Later ben ik dan begonnen met judo. Dit heb ik een tiental jaren gedaan met veel plezier. De laatste jaren merkte ik dat ik teveel op kracht werkte tijdens mijn trainingen en niet zozeer op souplesse en techniek. Vanaf toen groeide het idee om me aan te sluiten bij een club waar verschillende disciplines aan bod komen. Omdat ik dacht dat mijn leeftijd en gebrek aan lenigheid een struikelblok zouden zijn, heb ik dit steeds uitgesteld. Maar de proeflessen en de goede opvang hebben mij overtuigd en mij doen besluiten om de stap te zetten.

Wat vind je het leukste om te doen?

In eerste instantie wou ik voor de disciplines gaan zonder wapens, maar na het meedoen aan de andere lessen merkte ik al snel dat alles zowat met elkaar verbonden is en ga ik proberen zoveel mogelijk aan alles deel te nemen.

Wat vind je het leukst om te zien?

Leuk om te zien zijn de demonstraties of randori shiai. Je leert hier niet alleen veel uit maar je ziet je trainingspartners telkens ook vorderen.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Leeftijd en gebrek aan lenigheid hoeven je er niet van te weerhouden om deel te nemen omdat de lessen zo zijn opgebouwd dat ieder naar zijn eigen kunnen vlot kan mee trainen zonder dat je het gevoel hebt dat je de lessen ophoudt.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube