Jules Mans

 

Sobukan Olen
Lid sinds: 30/09/2015

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik had er al vaak aan gedacht om een gevechtssport uit te oefenen, maar helaas ging dat gepaard met de uren van de scouts dus ging dat niet meteen. Doordat ik had gehoord van een zeer goede vriend van mij dat hij met deze gevechtssport was begonnen leek het me wel leuk om eens een proefles mee te doen. Ik was al snel verkocht en aangezien ik de Japanse cultuur ook zeer boeiend vind leek het me leuk om me in te schrijven.

Wat vind je het leukste om te doen?

Aikido en jukempo vind ik het leukste om te doen.

Wat vind je het leukste om te zien?

Kendo, Iaido en jukempo.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Ben je van plan om een gevechtssport te doen? Kom dan zeker eens een kijkje nemen.

Datum publicatie 02/10/2015

Profiel update - september 2016 

Het afgelopen trainingsjaar heb ik een hele hoop geleerd zoals, hoe je de juiste posities moet aannemen zodat je een optimale balans hebt in je centrum. En hoe dat je correct kunt afweren met je lichaam en met de bokuto’s. Komend trainingsjaar wil ik me verder verdiepen in Kendo, Jukempo en Aikido. Ook wil ik meegeven aan de lezers dat je altijd eens langs kan komen om te komen kijken of om eens een proefles mee te doen.

Profiel update - oktober 2017

Afgelopen jaar heb ik meer gelet op de reden waarom we de technieken op bepaalde manieren uitgeoefend hebben. Zo kan je een visueel beeld scheppen van hoe elke techniek is opgebouwd, en waarvoor deze dient. Hier zal ik volgend jaar nog meer op gaan letten, want als je de technieken begrijpt, kan je ze beter uitvoeren. Vorige jaren had ik het gevoel dat ik nog niet echt iets aan het bijleren was. Ik wou elke oefening op een snel tempo uitvoeren, en dan let je niet meer op de manier hoe je het wel zou moeten doen en leer je dus een foute wijze aan. Hier wil ik samen met het attent zijn voor hoe de technieken in werking gaan meer op letten dit trainingsjaar.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube