Niels Mondelaers


 

Sobukan Olen
Lid sinds: 04/09/2016

 

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik was op zoek naar een nieuwe hobby waarbij fysieke coördinatie, souplesse en flexibiliteit centraal staan. Doordat ik vroeger al enkele jaren aan judo heb gedaan, ben ik ook in deze richting gaan zoeken. Na wat online opzoekwerk naar een geschikte club ben ik al snel bij Takeda Ryu Sobukan Olen terechtgekomen.
Na een eerste kennismaking en een introductieles was ik direct in de ban van deze krijgskunst door de veelzijdigheid van de verschillende disciplines en de tradities die hierin bewaard zijn gebleven.
Zo ben ik in een leuke en hechte groep terechtgekomen waar duidelijk de etiquette en waarden van deze school hoog in het vaandel gedragen worden. Ik voel me dan ook elke keer zeer welkom op de mat van de Olense dojo.

Datum publicatie 18/09/2016

Wat vind je het leukst om te doen?

Aikido en Iaido zijn voor mij de leukste disciplines, vooral omdat ik deze het vaakst train waardoor ik ze steeds beter begrijp. Ondanks dat ben ik steeds aangenaam verrast wanneer ik de andere disciplines beoefen, waardoor ik  niet echt een voorkeur heb, maar het bekijk als één geheel.

Wat vind je het leukst om te zien?

Wanneer Sensei Tom nieuwe technieken uitlegt samen met de herkomst en het doel er van, ben ik steeds gefascineerd wanneer ik dat ook daadwerkelijk kan zien. Het leukst blijft natuurlijk het uitproberen en het voelen.
Als de gevorderden een voorstelling geven en zeker ook de Sensei’s bv. op stage in Oostenrijk, is elke discipline zeer indrukwekkend en spectaculair om naar te kijken.

Profiel update - oktober 2017

Het eerste jaar zit er al op en het is voorbijgevlogen! Het is een fantastisch jaar geweest, waarbij ik een goede band heb opgebouwd met Sensei Tom en de rest van de leden. Ondanks dat ik niet elke training aanwezig kon zijn, heb ik toch het gevoel zeer veel geleerd te hebben en waarbij zeker ook mijn coördinatievermogen, stabiliteit en zelfs mijn souplesse er goed op vooruitgegaan is.

Als kers op de taart heb ik ook mijn eerste kyu graden behaald en ben ik op zomerstage geweest in Niederoblarn (Oostenrijk), samen met Sensei Tom, Sensei Kurt, Abel, Wouter, Sascha, Yves en Jos.
Zo een week intensief trainen zorgt voor heel wat bagage en de instructies en inzichten van andere sensei’s en trainingspartners hebben ervoor gezorgd dat er heel soms  een lichtje ging branden :-)
Wat mij vooral opviel tijdens die week is de bereidheid van iedereen om elkaar te helpen wat heel speciaal is en ik ben er van overtuigd dat dit de start is van een aantal zeer mooie vriendschappen. Het meeleven met en het beleven van de dan-examens van Abel, Wouter en Sascha was dan ook heel speciaal. Dit samen met een super locatie heeft ervoor gezorgd dat ik een geslaagd verlof achter de rug heb en nu al uitkijk naar de volgende stage.


Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube