Thorgal Van Looy

Sobukan Olen
Lid sinds: 13/04/2017

Wat was je motivatie om te starten met deze krijgskunst?

Sinds een bezoek te hebben gebracht aan een Japanse tuin tijdens een van onze reizen, ben ik mij beginnen verdiepen in de Japanse cultuur. Ik had al verschillende films gezien en boeken gelezen over de samurai en hun levensstijl en filosofie sprak mij enorm aan. Ik ben hier dan ook vrij intensief mee verder gegaan. Wanneer mijn teamgenoten en ik een punt zetten achter onze voetbalcarrière, en ik een nieuwe sport ging zoeken, kwam ik dus al gauw uit bij een Oosterse gevechtssport. Na even te zoeken naar clubs kwam ik terecht op de website van Takeda. De praktijkgerichte aanpak en het diverse aanbod van de disciplines vond ik zeer interessant. Na een bezoek aan de Sakura Taikai heb ik mij ingeschreven. De groep waarin ik terecht ben gekomen is geweldig. De sensei en andere leden bieden heel veel ondersteuning en leggen alles geduldig en grondig uit; en dit steeds met de nodige humor. Dit zorgde ervoor dat ik mij meteen op mijn plek voelde in hun midden en met veel plezier uitkijk naar elke training.

Wat vind je het leukste om te doen?

Kendo – ik vind Kendo de leukste discipline omdat het zwaardvechten mij het meest aanspreekt. Hoewel veel bewegingen overdraagbaar zijn naar andere disciplines, is de additie van een zwaard voor mij een absoluut pluspunt. Iaido vind ik ook zeer aangenaam, maar de mogelijkheid tot contact-oefeningen zorgt er toch voor dat kendo bovenaan mijn lijst staat.
Het zijn dan ook de shiai die ik het liefste doe.

Wat vind je het leukst om te zien?

Kendo – ook hier komt weer mijn voorliefde voor de zwaardkunst naar voor. Ik vind dan vooral de shiai en randori oefeningen leuk om te zien. Op dit moment gaat mijn voorkeur nog uit naar de randori, omdat ik hier meer van kan leren. De shiai gaan vaak nog te snel om te volgen. Bij randori is er meer een patroon dat je ook als beginner makkelijker kan ontwarren uit alle bewegingen.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Deze vorm van trainen is geschikt voor een uiteenlopend publiek. Zowel sportfanaten als cultuurliefhebbers kunnen zich hier echt inleven.
Wat ik ook nog wil opmerken is dat de disciplines zeer belonend zijn. Je krijgt echt terug wat je er zelf insteekt en dit werkt zeer motiverend.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube