Sensei Tom Laenen

Sensei Tom Laenen, geboren 1980, begon in maart 1994 met Takeda Ryu.
(Aikido, Jodo, Iaido, Jukempo, Kendo en Jujitsu)

 

 

Budo naam:

Hakugen Minamoto (no) Yorimitsu

Graden:

5e Dan - Aikido
5e Dan - Iaido
4e Dan Jodo
3e Dan - Jukempo
4e Dan Kendo
3e Dan Jujitsu

Licenties:

 

 

Sinds juli 2017 - Lid van de SHIDOSHINSAHONBU
(hoogste examen- en adviescommissie)

 

Tom Laenen, geboren 1980, beoefend sinds maart 1994 TAKEDA RYU. In die tijd was mr. Van den Plas nog zijn leraar. In maart 1998 werd hij assistent in de dojo: SOBUKAN OLEN. Tijdens datzelfde moment werd hij ook officieel vertegenwoordiger voor TAKEDA RYU. September 1999 nam hij de fakkel over van zijn leraar en werd toen verantwoordelijke en hoofdleraar van SOBUKAN OLEN. Vanaf dat moment werd Sensei Siegfried Kobilza zijn rechtstreekse leraar en dit is nog steeds zo tot op de dag van vandaag.  

Hij werd SHODEN KYOHAN (Instructeur van het basisniveau) in november 2002.  

Door de opening van een nieuwe dojo in Herselt onder leiding van Kurt sensei en de jarenlange samenwerking tussen sensei Tom en zijn leerling werd er beslist om de krachten te bundelen. Zo werden in februari 2008 de twee SOBUKAN’s samengevoegd in een overkoepelde vereniging TAKEDA RYU SOBUDOKAI VLAANDEREN (T.R.S.V.). Het doel van deze vereniging: alle trainingslocaties van de TAKEDA school in Vlaanderen samen te laten werken en zo beter de kennis en de krijgskunsten van de Japanse samurai over te brengen en te verspreiden.  

Juli 2009 werd hij CHUDEN KYOHAN (Instructeur voor het middenniveau).  

Tijdens het jaarlijkse TAKEDA BUDO CONGRESS 2016 werd sensei Tom gepromoveerd tot JODEN SHIHAN (Instructeur voor het hogere niveau)".  
Een SHIHAN worden in onze school is een erg mooi en eervol moment in het leven van de sensei. Een echte mijlpaal zoals ze zeggen. Op dit niveau ben je dan ook een echt  rolmodel/voorbeeld voor iedereen in de school. 

Het TAKEDA BUDO CONGRESS 2017 brengt ons weer bij een bijzondere gebeurtenis. Vanaf dat moment behoort sensei Tom tot de SHIDOSHINSAHONBU (hoogste examencommissie en adviseurs).
Hij ontving van Soke Siegfried Kobilza zijn Budo-naam.

 


 

Budo naam sensei Tom:

Hakugen Minamoto (no) Yorimitsu

 

 

 

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha