Sensei Kurt Van Gemert

Sensei Kurt Van Gemert, geboren 1972, begon in 1999 met Takeda Ryu in de dojo Sobukan Olen onder leiding van sensei Tom (Aikido, Jodo, Iaido, Jukempo, Kendo en Jujitsu).

 

 

Graden:

4e Dan - Aikido
3e Dan - Iaido
3e Dan Jodo
2e Dan - Jukempo
2e Dan Kendo
2e Dan Jujitsu
 

Licenties:

 

 

 

 

In de zomer van 1999 werd bij het lezen van een krantenartikel mijn interesse gewekt voor Takeda Ryu. Ik was al sinds mijn jeugd (door het bekijken van welbekende martial art films) gefascineerd in het Japans zwaardvechten. Zoals in het artikel werd beschreven was deze discipline een deel van het lespakket dat werd aangeboden in de vroeger dojo van Bouwel. 

 Tijdens de vrijblijvende proefsessie werd het mij al snel duidelijk dat deze school nog veel meer te bieden had dan alleen het zwaardvechten. Mijn interesse voor de andere disciplines was gewekt, met in het achterhoofd dit als “bijkomende hobby” te gaan beoefenen en dus sporadisch op de tatami te staan. Deze gedachte heb ik echter niet lang vol gehouden. Na de bijkomende proeflessen was ik met alle gevolgen vandien dan ook gebeten door het Takeda Budo virus.

Na jaren van training onder leiding van Sensei Tom kon en mocht ik in maart 2006 de rol van assistent opnemen in Sobukan Olen. Vervolgens kreeg ik het genoegen om in september 2007 mijn eigen dojo te openen in Herselt. Het daaropvolgende jaar 2008 behaalde ik mijn Shoden menkyo (instructeur van het basisniveau) licentie.

Ondanks dat ik op mijn 27e pas de budo weg ben beginnen te bewandelen, heeft dit me niet weerhouden om met vallen en opstaan (mede dankzij ander Takeda Budoka’s) dit niveau te bereiken.

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha