Kristiaan Van Doninck

Sobukan Olen
04/12/1999 tot 31/06/2006

Sobukan Herselt
Lid sinds: 13/03/2018

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Mijn motivatie was mijn interesse in alles wat Japans is, met name de samoerai en de mystiek daar rond. Takeda Ryu gaf me de kans om een traditionele Japanse gevechtskunst te beoefenen die door de eeuwen heen is overgeleverd. De belangrijkste motivatie om te starten was echter de kwaliteit van de leraren, de kwaliteit van het lesprogramma en de fijne trainingspartners.

Wat vind je het leukste om te doen?

Trainen tiens. Met name Aikido.

Wat vind je het leukste om te zien?

Het leukste om te zien vind ik dat we allemaal samen groeien, als vechtkunstbeoefenaars en vooral als mens. Takeda Ryu is meer dan alleen een gevechtskunst.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Train mee!

Profiel update - september 2019
Wat heb je geleerd in het afgelopen trainingsjaar?

Aangezien ik in een ver verleden een aantal jaren Takeda Budo heb beoefend en pas vorig jaar terug begonnen ben, had ik een heleboel zaken op te frissen, in feite alles. Alles wat ik ooit geleerd had, moest ik terug zien op te halen en te activeren in mijn lichaam en geest. Opfrissen van technieken, spiergeheugen wakker maken, benamingen van technieken, uitvoeringen, mijn lichaam fysieke inspanningen laten doen, terug vertrouwen krijgen in mezelf, mezelf en mijn trainingspartner aanvoelen, etc. Het was een jaar waarin ik mezelf en mijn lichaam terug diende te vinden in Takeda Budo. Dankzij de fijne begeleiding en de expertise van de leraren en de assistenten, voelde ik me niet verloren in die taak. En dankzij hen voel ik me nu klaar om een stap verder te zetten.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb echter, is hoe belangrijk de trainingspartners en de leraren/assistenten zijn en hoe onbelangrijk het eigen ego is. Of anders gezegd: hoe hard het ego in de weg kan staan om vorderingen te maken in Takeda Budo (en uiteindelijk: hoe hard het ego in de weg kan staan in het bereiken van een gebalanceerd leven). Dat is iets voor mij om aan te blijven werken, naast het verder opfrissen van technieken en het aanleren van nieuwe technieken

Wat zijn je doelstellingen voor het komende trainingsjaar?

Zoals gezegd lijkt me het opfrissen van kennis me een belangrijke doelstelling, m.a.w.: graag wil ik het technisch niveau en zelfvertrouwen terug behalen dat ik vroeger behaald had in Takeda Budo, en deze kennis uiteraard uitbreiden, in alle disciplines. Daarnaast neem ik me voor om zeker werk te maken van de disciplines Jodo, Kendo en Jukempo,aangezien ik deze in het verleden minder aandacht heb gegeven, maar deze even belangrijk zijn als de andere disciplines. 

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Als je op zoek bent naar een authentieke (in alle betekenissen van het woord) en vervullende krijgskunst, dan kan ik je absoluut Takeda Budo aanraden en je aanraden om langs te komen. 
Naast het gezond houden van lichaam en geest, biedt het stabiliteit, een stabiele factor in het soms tumultueuze leven. Dat was het altijd al geweest voor me, maar daar ben ik me pas sinds vorig jaar bewust van geworden.

Profiel update - oktober 2020

Hoe heeft de Covid 19 Situatie/Lock down jou Budo beleving/weg beïnvloed?

Het afgelopen trainingsjaar heb ik geleerd dat ondanks de vele tegenslagen en gebeurtenissen, er altijd manieren zijn om te trainen, dat er altijd alternatieve manieren zijn om met Takeda budo bezig te zijn.
Manieren die je trainingspartners of leraar aangeven, of vanuit eigen motivatie. Als doelstelling voor het komende jaar wil ik graag meer met die manieren bezig zijn.
Nog meer dan anders is Takeda Budo tijdens deze turbulente tijden een confrontatie met jezelf.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube