Hilde Daelemans

Sobukan Herselt
Lid sinds: 20/10/2021

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Mijn motivatie is om weer aan de slag te gaan met mijn lichaam. De Oosterse krijgskunst en aanverwanten hebben me altijd wel geïnteresseerd. Ik heb ook een aantal jaren Tai Chi gedaan. Door een lieve vriendin had ik gehoord van de club en meer leren over de oude krijgskunst van de Samoerai lijkt me enorm boeiend. De veelzijdigheid, de souplesse, de combinatie van het werken op zowel het fysieke als het mentale niveau spreken me enorm aan. Initieel wilde ik, door zowel mentale als fysieke uitdagingen momenteel, enkel beginnen met Aikido. Maar door voor mezelf te kiezen en de fijne en leervolle lessen heb ik ondertussen ook al geproefd van Jodo, Kendo en Iaido en wil ik graag zo veel mogelijk lessen bij gaan wonen ;-)

Wat vind je het leukste om te doen?

Aangezien ik nog maar net begonnen ben, vind ik dat een hele moeilijke vraag. Elke discipline heeft zowel zijn charmes. Ik vind het ook fijn dat iedere discipline apart aangereikt wordt.

Wat vind je het leukste om te zien?

Weer zo een moeilijke vraag. ;-) Het is mooi om te zien hoe Sensei en de anderen bewegen en hun lessen uitvoeren. Ook de kampen tussen de gevorderden zijn mooi om te zien.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Ik kan iedereen de club aanraden! Het is een fijne club met fijne leden die je altijd bijstaan en je proberen te helpen in je groei en met je oefeningen. De club hecht ook nog grote waarde aan traditie en etiquette, wat ik enorm waardeer. Maar ook niet onbelangrijk voor mezelf… er kan al eens gelachen worden :-) (MET het nodige respect) en wanneer je op de training bent, kan je even je zorgen van elke dag aan de kant schuiven. Zelf probeer ik ook een paar van mijn kinderen te overtuigen om mee te doen. Wie weet kan ik met mijn enthousiasme toch nog iemand er toe brengen te starten met deze krijgskunstschool. Je hebt 3 gratis proef lessen waardoor je ruim kan proberen en voelen of het wat voor jou is.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha