Kevin Croenen

Kevin Croenen

Sobukan Herselt
Lid sinds: 08/09/2014

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

2 jaar geleden heb ik een lichte hernia opgelopen bij het optillen van een zwaar log televisietoestel. Na een heel aantal kinesitherapie sessies en maanden van “verplichte rust”, had ik nood aan beweging/sport. Ik ben gestart met een aantal proeflessen en merkte al zeer snel dat ik minder last had van mijn rug. Door rustig op te bouwen onder begeleiding en raad van sensei Kurt, ben ik terug in beweging geraakt. Dit motiveert me om mijn fysieke (en mentale) gezondheid te onderhouden.

Wat vind je het leukste om te doen?

Aikido en Jodo

Wat vind je het leukste om te zien?

Wanneer de hogere in rang in verschillende disciplines randori laten zien. Het geeft je een beeld waar je naartoe kan groeien door iedere week te trainen. Dat motiveert en is leuk om te zien.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Niet twijfelen of het wel iets voor u is, maar gewoon proberen. De rest volgt wel...

Profiel update - oktober 2015

Na mijn eerste jaar in de dojo kan ik terugblikken op een boeiend, leerrijk jaar met veel afwisseling en in mijn geval geen rugpijn meer. Waar ik in het begin zoveel schrik van had (... ‘als ik mijn rug maar niet terug blesseer’...) zit nu ver(der) weg in mijn achterhoofd. Hierdoor gaan de trainingen steeds vlotter en is mijn “conditie” en “lenigheid” terug op een hoger pijl gekomen.

Ik heb ook mogen ondervinden dat deze stijl heel wat meer aspecten in zich heeft dan dat men op het eerste zicht denkt. Alles staat in verband en dat maakt het des te leuker.

Wat dit nieuwe jaar betreft hoop ik weer veel bagage bij te krijgen. Ik probeer de Japanse benamingen van de technieken en dergelijke beter te onthouden en te koppelen aan de praktijk. Als me dat lukt gaat het nog interessanter worden en zal het jaar weer snel voorbij vliegen...

Profiel update - oktober 2016

Dat het vorige seizoen snel voorbij zou vliegen is een waarheid geworden. Wat ik had gehoopt (extra bagage krijgen) is in één weg mee geëvolueerd. Geen 2 lessen op een seizoen zijn hetzelfde geweest en dat bewijst dat de school en onze krijgskunst heel gevarieerd is. Als ik al eens een les moest missen is het omwille van mijn druk (gezins)leven en zeker niet uit eentonigheid of gebrek aan stof. Als je nog maar denkt dat je die ene techniek al onder de knie hebt, brengt Sensei Kurt een nieuw detail aan waar je zelf absoluut nog niet bij stil hebt gestaan. Uitdagingen in overvloed in onze dojo.

Waar ik het eerste jaar vooral Aikido en Jodo het leukste vond, heb ik nu veel minder een voorkeur voor bepaalde disciplines. Ik verwacht wel dat het na verloop van tijd terug in een bepaalde richting zal gaan, maar op dit moment doe ik de verschillende disciplines allemaal even graag.

Voor de lezers van deze website wil ik nog het volgende meegeven... Indien je interesse gewekt is, trek je sportiefste schoenen aan en kom de volgende les proeven van de sfeer in de dojo. Join the club ;-)

Profiel update - oktober 2017

Het vorige seizoen (mijn 3e ondertussen) is wederom voorbij gevlogen. Ik merk bij mezelf dat sommige disciplines vlotter gaan dan andere, maar dat is zoals bij alles in het leven. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd. Ik heb vorig jaar ook niet zoveel examens meegedaan in vergelijking met het jaar voordien. Daar gaat het me uiteindelijk ook niet om. Ik timmer liever een aantal weken langer aan de weg in de veronderstelling dat die weg dan betere fundamenten heeft. Uiteindelijk geeft ieder klein stapje op "de weg" de nodige voldoening en doet het de weken voorbij vliegen.

Mijn 6de Kyu Aikido verscheen als een motiverend berichtje op mijn gsm uit het niets. Dat geeft toch een warm gevoel en doet je beseffen dat je op het goede spoor zit. Verder was mijn eerste stage ook een leerrijk moment.

Takeda Ryu geeft me iedere week opnieuw de mogelijkheid om mijn druk leven voor een paar uurtjes aan de kant te schuiven en me innerlijke rust te bezorgen (ondanks de inspanning). Ik voel me fitter en gezonder (fysiek en mentaal). Het is niet dat ik verslaafd ben, maar ik heb het gewoon wekelijks nodig!

Profiel update - oktober 2018

Vorig seizoen is nog sneller gepasseerd dan het vorige. Het is misschien een cliché maar de tijd vliegt als je je amuseert. En je amuseren door je in te spannen en te leren is zeker één van de zovele moto’s van onze dojo en van mezelf.

Ik ervaar dat ik op verschillende vlakken heb mogen leren van zowel de sempai’s als van de “lagere in graad” en in het bijzonder van sensei Kurt. Iedereen draagt zijn steentje(s) bij op zijn of haar eigen manier en dat helpt mij bij de ontwikkeling van mijn budo weg.

Door wekelijks te gaan trainen wordt ook mijn geest sterker en sta ik steviger in het leven. Alles krijgt zijn plaats en dat besef is ook gegroeid.

Ik heb vorig jaar bij de verschillende disciplines gezapig weer wat stappen vooruit kunnen/mogen nemen en dat zorgt natuurlijk voor een goed gevoel en geeft motivatie voor het volgende seizoen.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube