Ronny Aerts

Jesse Bakker

Sobukan Herselt
Lid sinds: oktober 2015

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

In de zomer las ik een boek over de kracht van Ki. Gezien mijn drukke beroepsactiviteit vond ik het niet slecht een moment te zoeken om alles even los te laten. Hoewel ik enerzijds die Oosterse innerlijke rust wel zag zitten, wilde een westers deel in me toch actief blijven. Op zoek naar een mogelijke combinatie van de twee, kwam ik surfend op het net terecht bij Aikido.

Wat vind je het leukste om te doen?

Ik doe enkel nog maar Aikido. Zowel het fysieke aspect en de technieken vind ik leuk.

Wat vind je het leukste om te zien?

Ik kijk met ontzettend veel ontzag naar de demonstraties van de gevorderden.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Aikido gaat niet louter om vechten of verdediging. Het is vooral om de gevechtskunst respectvol met elkaar te beleven op een aangename manier.

Profiel update - oktober 2016

Ik beoefen nog steeds enkel Aikido op maandagavond. Mocht ik meer tijd hebben zou ik meteen de woensdagavond erbij nemen. Wie weet …

Ik heb het gevoel dat ik een trage leerling ben. Maar met het respectabele engelengeduld van Kurt Sensei die steeds iets goeds ziet in de dingen die ik fout doe, ga ik altijd met een voldaan gevoel naar huis. Dank daarvoor Sensei! Ook dank aan mijn collega’s voor dezelfde geduldige spirit die onze Takeda school warmte geeft. Respect voor wat jullie kunnen.

Profiel update - oktober 2017

Vorig seizoen: weeral een toffe, respectvolle sfeer overgoten met een saus van veel begrip vanwege de sensei en de sempai’s.

Het hoogtepunt van het seizoen...
Er is er maar één: het geheel!

Profiel update - oktober 2018

Door tijdsgebrek kon ik niet wekelijks op de mat staan. Maar telkens wanneer ik terug kwam voelde het als thuiskomen. Bedankt allen voor de warme sfeer. Ik weet niet of ik progressie gemaakt heb ten opzichte van vorig seizoen. Ik denk van wel. Ik ben er alleszins niet op achteruit gegaan wat gezien mijn leeftijd meegenomen is.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube