Frank De Winter

Sobukan Herselt
Lid sinds: 01/06/2016

 

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ben ooit gestart in 2010, maar werd door medische omstandigheden genoodzaakt op te geven. Nu 6 jaar later voel ik me terug klaar om eindelijk dit pad terug in te slaan. Heb enorme bewondering voor de toewijding en levensvisie van de Samurai, maar voel me eerder een “Ronin”. Iemand continue tussen de verschillende golven, maar die steeds bovenkomt. De kata’s beheersen is mijn doel, in al zijn of haar aspecten.

 

Wat vind je het leukste om te doen?

Zonder meer Kendo en Iaido die twee sporten die het dichts bij elkaar liggen, wat mij betreft althans.

 

Wat vind je het leukste om te zien?

Persoonlijk vind ik, de Iaido trainingen het mooiste om te zien. De omgang met het zwaard en het zien bewegen van mijn mede leerlingen, het fluiten van “Iaito” (de niet geslepen Katana) brengt nog steeds een speciaal gevoel naar boven.

 

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Naar ik begrepen en gelezen heb, is het vechten met zwaard, een van de fijnste technieken om te leren, ook een van de moeilijkste. Het zal jaren duren eer ik mezelf een echte meester zal durven noemen in de Iaido krijgkunst. Maar hier gaan ook jaren aan inzet, plezier en leren aan voorbij. Iets dat ik graag wil delen met deze groep van de Takeda Ryu Kobilza Ha school, waar men nog de echte traditie verder zet, onder de leiding van een fantastische Sensei, die nooit het geduld verliest, steeds bereid is om je verbeteren en oog heeft voor jou.

 

De Spiegel van de ziel, vond ik hier terug, wat me overtuigde om dit terug verder te zetten. Als je na een inspannende dag of week, gemoedsrust zoekt, is het deze Dojo, zijn sfeer en entourage die je terug brengt naar onze waarden.

 

Profiel update - oktober 2017

Hoe heb ik het vorig seizoen ervaren?
Na jaren van afwezigheid, terug ingestapt in een vertrouwde wereld. Alleen de groep is anders geworden, veel opener, gedreven en ik voelde me direct thuis. De sfeer is gegroeid naar een hechte groep, waar ieder op zijn eigen manier zijn steentje heeft aan bijgedragen.
Er komt maar een zin in mijn hoofd naar boven, ik heb een heel jaar genoten!

Hoogtepunten van vorig seizoen?
Elke maandag en woensdag dat ik aanwezig was zijn mijn hoogtepunten. De moeite doen om uit je luie zetel op te staan, de minuten aftellen om te kunnen vertrekken. Het vloeken om dat je werk het even niet toelaat om dit moment van genieten te ervaren…
Het andere hoogtepunt is de groepsgeest, mensen samen brengen van verschillende omgevingen en elkaar zo respecteren is een voorbeeld voor onze maatschappij, trots dat ik er deel van kan uitmaken!

Wat is er zoal voor mij persoonlijk veranderd sinds ik lid ben geworden?
Ik wordt dagelijks geconfronteerd met situaties die logisch nadenken eisen, stappen durven nemen en verantwoordelijkheden dragen. De trainingen en lessen laten me toe om hier nog verder aan te werken, maar dan wel op een heel andere manier. Wordt er zeker niet rustiger op, maar eerder tactisch sterker, met andere inzichten en dat was al na een volledig seizoen!
De start van het nieuw seizoen 2017
Een jaar gaat snel voorbij. Een jaar van leren, genieten en ervaringen, samen met de andere leden van onze dojo.
Dit jaar ga ik verder verfijnen, me het Japans eigen maken zodat ik zonder nadenken de stappen kan nemen die ik wil nemen. Examens dit jaar? Geen idee… voel me nog niet klaar, hoeft ook niet, mijn doelen worden elk jaar bereikt, rust en bezinning brengen in een sportief en eigenzinnig kader.
Maar je voelt je groeien, de bewegingen worden vlotter, de details worden beter beheerst en je wordt steeds gesteund door je andere teamleden en de Sensei met engelengeduld.
De leuze voor dit jaar voor mij is leren, krijgen en geven. Leren en verder ontplooien, krijgen van de juiste instructies om beter te worden, geven van inzet en ervaringen aan de anderen. Als we dit jaar kunnen verwezenlijken hebben we weeral een mooie stap bereikt en kunnen we uitkijken naar de volgende seizoenen.
De club wordt ook steeds sterker en ik zou zelf het woord machtiger in de mond durven nemen, meer mensen met de juiste instelling en meer ervaren krijgsmeesters. We zijn deze zomer een stapje naar boven gegaan dankzij onze Sensei’s en enkele ervaren leden, uiteraard worden we meegezogen in hun kielzog. Super!

 Profiel update - oktober 2018

2017 afgesloten in schoonheid! Heb heel wat pret beleefde met de Dojo leden. Nog steeds zonder enig examen, bewuste keuze voorlopig. Heb behoefte aan beweging in een toffe omgeving en dat was meer dan voldoende aanwezig. Zie al de anderen groeien en dat doet goed, heb top prestaties gezien van enkele mensen, hoedje af hiervoor. Inzet en doorzettingsvermogen worden nog steeds beloond!

2018 Zal wat minder zijn, veel andere plannen, minder tijd om te trainen, misschien zelfs geen, maar blijf bij dit gebeuren, al is het op mijn eigen manier. De banden zijn sterk en zullen steeds blijven bestaan.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube