Sven Meynckens

Sobukan Herselt
Lid sinds: 13/10/2016

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Van jongs af aan heeft de (Japanse) krijgskunst microbe mij te pakken. Eerst startte ik met Judo en later kwam hier Jujitsu bij. Door omstandigheden ben ik moeten stoppen, maar sinds toen is er geen dag voorbij gegaan dat ik dit miste.
Uiteindelijk heb ik dan toch de stap gezet om me bij Takeda Ryu in te schrijven, daar ze alle aspecten en disciplines aanbieden die ik zocht. Dit in combinatie met de warme ontvangst van Sensei Kurt en mijn keuze was snel gemaakt.

Wat vind je het leukste om te doen?

Aikido/Jujitsu en Jukempo zijn voor mij het leukst om doen. Alle basis en complexiteit komen hier samen.
Verder ben ik ook benieuwd naar Bujitsu-Ido, maar dan zal ik nog even moeten trainen.

Wat vind je het leukste om te zien?

Iaido en Aikido in hun formele vorm zijn heel sierlijk daar de technieken in vloeiende bewegingen worden uitgevoerd. Super!

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Naast de voordelen van het sporten zelf (conditie, kracht, flexibiliteit, gezondheid, ...) worden ook strategisch inzicht, concentratie vermogen en Japanse cultuur aangescherpt.
Tot op de tatami.

 

Profiel update - oktober 2017

Vorig jaar heb ik de verschillende disciplines wat beter leren kennen en appreciëren. Zo heb ik meegedaan aan 2 examens waar je kennis meer dan voldoende getest werd. :-)
De lessen zelf zijn zeer gevarieerd en steeds uitdagend. Zowel techniek, oog voor detail en conditie worden getraind. Wat de conditie betreft, hier zal ik nog wat moeten bijbenen. Verder heb ik veel nieuwe fijne en leuke mensen leren kennen die één-voor-één bijdragen aan de super goede sfeer in de groep.
Ik ben benieuwd welke aangename verassingen het volgende jaar zal brengen.

Profiel update - oktober 2018

Het vorige seizoen is voorbij gevlogen en alle disciplines begonnen wat vlotter te gaan. Zo ben ik ook buiten Aikido en Jukempo de andere vormen meer beginnen appreciëren. Momenteel kan ik om medische redenen niet op de tatami staan maar blijf ik als niet-praktiserend lid toch alles van dichtbij volgen. Ik kijk momenteel ontzettend uit naar de dag dat ik terug kan deelnemen aan de trainingen. #takeda-ryu #comeback

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube