Yorben Nevelsteen


 

Sobukan Olen
Lid sinds: 21/09/2018

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik heb altijd vechtsporten al interessant gevonden. k'Ben dan ook al in het verleden naar een aantal gaan kijken maar vond deze steeds “te wild” en niets voor mij.
Ik was opzoek naar een nieuwe hobby. De Japanse wereld boeit me al lange tijd en ook vechtsporten bleven in mijn hoofd spoken.
Sinds een tijdje ontwerp ik “wapens” en maak deze tezamen met mijn opa. Zo ben ik meer en meer gaan beseffen dat ik toch opzoek wilde naar een hobby dat iets te maken heeft met zwaarden.
Zo ben ik bij Kendo gekomen. Mijn mama ging opzoek op het internet. En wat we niet verwachtte …. Deze sport werd bij ons in de gemeentelijke sporthal beoefend. Na de nodige inlichtingen en een bezoekje aan de opendeur was ik direct weg van deze vechtsport en de verschillende disciplines. k'Ben heel blij om in dit team te zitten.
Aikido en Kendo vind ik het leukste. Het zijn leuke disciplines en tof om te beoefenen.
Jukempo is het actiefste en tofste om te zien vind ik.

Zeker eens komen kijken. Toffe leerkracht en aangename leden.

Profiel update - januari 2020

Ik heb héél wat geleerd in 2019. Zo heb ik ook mijn 8ste Kyu voor Aikdo, Kendo en Jukempo gehaald. Nu ga ik proberen 7de Kyu te halen voor deze drie disciplines. Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren over deze geweldige gevechtsport. Als je ooit twijfelt om te komen proberen, zeker eens langs komen.

Profiel update - september 2020

Dit jaar was zeker een apart jaar door de Covid maatregelen. Dat betekent wel niet dat er niks te leren was. Zo ben ik teruggekomen op mijn basis en heb die harder moeten inoefenen. Nu kan ik werken aan mijn 7de kyu. De trainingen zijn ook zeer leuk en je leert telkens iets bij omdat de sensei alles goed en duidelijk kan uitleggen.

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha