Nele Leysen


 

Sobukan Olen
Lid sinds: 01/10/2018

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik was al langer op zoek naar een sport die mij interesseerde en waarvan ik weet dat ik ze vol kan houden. Mijn moeder had een flyer meegebracht om eens een kijkje te gaan nemen op de opendeurdag. Na een paar demonstraties te hebben gezien en vervolgens de proeflessen mee te doen wist ik dat dit wel iets voor mij is.
Zonder twijfel heb ik me dan ook ingeschreven.

Wat vind je het leukste om te doen?

Ik vind aikido het leukste om te doen. 

Wat vind je het leukst om te zien?

Iaido vind ik erg interessant om naar te kijken.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Train zeker eens een keertje mee! Takeda Ryu is een aanrader voor die mensen die een leuke vechtkunst zoeken met variatie.

Profiel update september 2019

Het afgelopen trainingsjaar is het mij duidelijk geworden dat een goede basis zeer belangrijk is. Dit is het begin dat je nodig hebt om technieken, klemmen,... uit te voeren. Als deze niet goed is kan je de oefening niet goed uitvoeren en loop je tegen problemen aan. Deze problemen zijn niet altijd slecht want hieruit leer je weeral bij. Het leuke aan samen trainen is ook dat je niet alleen naar de oplossingen moet zoeken, je hebt altijd iemand die je tips en tricks kan aanreiken. 

Ik weet niet echt wat ik verwacht van dit seizoen. Ik hoop veel te leren en dat het een leuk seizoen wordt. Ik zou dit jaar ook graag werken om mijn lenigheid, conditie en uithoudingsvermogen te versterken. Ik hoop dat het me dit seizoen wel lukt om mee te kunnen op zomerstage. Ik heb er veel goede dingen over horen vertellen, nu wil ik het ook meemaken.

Overigens hebben An en ik de opdracht gekregen om beetje bij beetje de termen voor de opwarming te leren. Zodat wij onze kennis kunnen uitbreiden en eventueel toepassen als dit nodig hoeft te zijn.  

Takeda is voor mij een leuke manier om andere mensen leren om te gaan. Te trainen met verschillende niveaus, maar toch altijd op zo’n manier dat het interessant en intensief is. Leren omgaan met nieuwe dingen en dat wat niet van de eerste keer lukte, leren loslaten en doorgaan tot het wel lukt. 

Profiel update - september 2020

In dit afgelopen turbulente jaar heb ik veel kunnen bijleren. Door het ongelukkige uitvallen van onze sensei in de eerste helft van het trainingsjaar hebben we moeten leren omgaan met verschillende manieren van lesgeven / trainen. De lessen werden zo goed mogelijk opgevangen door onze senpai’s en daar hebben we veel van geleerd ivm opnemen van verantwoordelijkheden en begeleiden van onze kohai’s en samenwerken/trainen met iedereen op de mat.
Ik had graag mijn 7ste kyu willen behalen voor Aikido, maar door de coronacrisis waren alle examens spijtiggenoeg weggevallen.
Het komende tainingsjaar gaat gegarandeerd ook speciaal zijn. Veelal induviduele trainingen. Hierdoor zou ik graag mezelf willen uitdagen om de meer fysieke kant van de sport te ondervinden.
Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren over deze geweldige gevechtsport. 
Als je ooit twijfelt om te komen proberen, zeker niet doen, gewoon langskomen.

Profiel update - September 2022

Het afgelopen trainingsjaar was weer zeer intensief en interssant. Je komt jezelf echt tegen op de mat. Dit zowel in fysieke als mentale vorm. We zijn er door geraak en nemen de werkpunten mee naar de volgende trainingsjaren.

Voor het komende jaar zou ik graag de rest van mijn 7de kyu’s behalen. En uiteindelijk de opwaringsoefeningen ook vanbuiten leren (zowel de benamingen als de bewegingen) zodat deze wat vlotter verlopen als ik deze moet geven.

Ik moet toegeven dat ik niet de beste tekst schrijver ben, maar voor iedereen die het al tot hier heeft uitgehouden, proficiat! Je bent ten eerste al op onze site geraakt, dus de intesse is er al. En je neemt de moeite om onze ervaringen door te lezen. Ik twijfel er dan ook geen moment aan dat als jij dit leest, dat je zeker eens moet komen meetrainen. Je zal er geen spijt van hebben!  

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha