Nele Leysen


 

Sobukan Olen
Lid sinds: 01/10/2018

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik was al langer op zoek naar een sport die mij interesseerde en waarvan ik weet dat ik ze vol kan houden. Mijn moeder had een flyer meegebracht om eens een kijkje te gaan nemen op de opendeurdag. Na een paar demonstraties te hebben gezien en vervolgens de proeflessen mee te doen wist ik dat dit wel iets voor mij is.
Zonder twijfel heb ik me dan ook ingeschreven.

Wat vind je het leukste om te doen?

Ik vind aikido het leukste om te doen. 

Wat vind je het leukst om te zien?

Iaido vind ik erg interessant om naar te kijken.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Train zeker eens een keertje mee! Takeda Ryu is een aanrader voor die mensen die een leuke vechtkunst zoeken met variatie.

Profiel update september 2019

Het afgelopen trainingsjaar is het mij duidelijk geworden dat een goede basis zeer belangrijk is. Dit is het begin dat je nodig hebt om technieken, klemmen,... uit te voeren. Als deze niet goed is kan je de oefening niet goed uitvoeren en loop je tegen problemen aan. Deze problemen zijn niet altijd slecht want hieruit leer je weeral bij. Het leuke aan samen trainen is ook dat je niet alleen naar de oplossingen moet zoeken, je hebt altijd iemand die je tips en tricks kan aanreiken. 

Ik weet niet echt wat ik verwacht van dit seizoen. Ik hoop veel te leren en dat het een leuk seizoen wordt. Ik zou dit jaar ook graag werken om mijn lenigheid, conditie en uithoudingsvermogen te versterken. Ik hoop dat het me dit seizoen wel lukt om mee te kunnen op zomerstage. Ik heb er veel goede dingen over horen vertellen, nu wil ik het ook meemaken.

Overigens hebben An en ik de opdracht gekregen om beetje bij beetje de termen voor de opwarming te leren. Zodat wij onze kennis kunnen uitbreiden en eventueel toepassen als dit nodig hoeft te zijn.  

 

Takeda is voor mij een leuke manier om andere mensen leren om te gaan. Te trainen met verschillende niveaus, maar toch altijd op zo’n manier dat het interessant en intensief is. Leren omgaan met nieuwe dingen en dat wat niet van de eerste keer lukte, leren loslaten en doorgaan tot het wel lukt. 

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube