Olivier Thienpont

Sobukan Olen
03/09/2019

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Reeds jaren speelde ik met het idee om aan Japanse gevechtssport te doen. Nu mijn studies afgerond zijn en ik een vaste job heb, was het ideale moment eindelijk aangebroken om deze stap te zetten. Na wat online zoekwerk kwam ik uit op Takeda Ryu. Vanaf de eerste proefles was ik meteen verkocht: de didactiek van Sensei Tom sluit perfect aan bij mijn wensen en verwachtingen, de overige leden betrokken mij meteen bij deze voor mij toch wel onbekende cultuur en het beoefenen van de verschillende disciplines smaakte uiteraard enkel naar meer.

Ik kijk er naar uit om mijn lichaam en geest stap voor stap beter te leren kennen en hierdoor mijn voeten op termijn steviger in de aarde te kunnen zetten, letterlijk en figuurlijk!

Profiel update - september 2020

Tijdens het afgelopen jaar ben ik mijn lichaam veel beter gaan aanvoelen. Deze groeiende bewustwording sijpelt ook door naar het dagelijkse leven en in andere disciplines (in mijn geval bij het musiceren). Nu ik de bewegingen begin te kennen en het vertrouwen in mijn lichaam gaandeweg groeit, zoek ik het komende trainingsjaar mijn theoretische kennis te verdiepen om een groter inzicht te krijgen in de krijgskunst. De Oosterse filosofieën die erin verweven zitten, zijn ook een uitnodiging om mijn leven in een ander daglicht te stellen en alles met een nieuw perspectief te benaderen.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha