Olivier Thienpont

Sobukan Olen
03/09/2019

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Reeds jaren speelde ik met het idee om aan Japanse gevechtssport te doen. Nu mijn studies afgerond zijn en ik een vaste job heb, was het ideale moment eindelijk aangebroken om deze stap te zetten. Na wat online zoekwerk kwam ik uit op Takeda Ryu. Vanaf de eerste proefles was ik meteen verkocht: de didactiek van Sensei Tom sluit perfect aan bij mijn wensen en verwachtingen, de overige leden betrokken mij meteen bij deze voor mij toch wel onbekende cultuur en het beoefenen van de verschillende disciplines smaakte uiteraard enkel naar meer.

Ik kijk er naar uit om mijn lichaam en geest stap voor stap beter te leren kennen en hierdoor mijn voeten op termijn steviger in de aarde te kunnen zetten, letterlijk en figuurlijk!

Profiel update - september 2020

Tijdens het afgelopen jaar ben ik mijn lichaam veel beter gaan aanvoelen. Deze groeiende bewustwording sijpelt ook door naar het dagelijkse leven en in andere disciplines (in mijn geval bij het musiceren). Nu ik de bewegingen begin te kennen en het vertrouwen in mijn lichaam gaandeweg groeit, zoek ik het komende trainingsjaar mijn theoretische kennis te verdiepen om een groter inzicht te krijgen in de krijgskunst. De Oosterse filosofieën die erin verweven zitten, zijn ook een uitnodiging om mijn leven in een ander daglicht te stellen en alles met een nieuw perspectief te benaderen.

Profiel update - september 2022

Het afgelopen jaar leerde ik mijn lichaam weer wat beter aanvoelen en controleren. Door een groeiende kennis in de verschillende basisprincipes van de vechtsport, ben ik intussen meer en meer in staat om mijzelf bij te sturen en een grotere efficiëntie te bereiken in het leerproces. Mijn voornaamste doel blijft om de opgedane kennis, inzichten en vaardigheden aan te wenden om op een meer natuurlijke en vrije manier mijn muziekinstrumenten te bespelen. Zo komen bijvoorbeeld de cirkelbewegingen die ik op de tatami leerde al erg goed van pas om stresspunten in de rug, schouders, ellebogen en polsen snel op te sporen, te leren ontlasten of zelfs volledig te vermijden. Het mooie aan de sport vind ik dan ook dat de lessen op de mat ver daarbuiten ook hun nut bewijzen. Dit holistische aspect is voor mij dan ook van grote waarde.

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha