Quinn Struyven

Sobukan Olen
Lid sinds: 01-10-2020

Wat was je motivatie om te starten met deze krijgskunst?

Op mijn zevende ben ik gestart met karate. Die sport was mij heel bekend want mijn mama, haar broer en mijn grootvader hebben dat ook lang beoefend. Tot onze hoofdtrainer 2 jaar geleden ernstig ziek werd en niemand de trainingen fulltime wou overnemen. Toen is de club ontbonden. Heel spijtig want ik had toen mijn 2e Kyu al behaald en was heel gemotiveerd.

Toen iemand van de jeugd zijn 1e dan behaalde op zijn 16e, kreeg die een katana cadeau… Sinds dat moment was mijn interesse in zwaarden en zwaardvechten begonnen. Ik ben al lang geïnteresseerd in alles wat Japans is, de geschiedenis, de cultuur, ik hou ook van Japanse manga series zoals Demon Slayer en Hunter Hunter. Ik had al heel dikwijls tegen mijn mama gezegd dat ik supergraag wou gaan zwaardvechten maar ik wist niet waar. Tot ik per ongeluk op de website van de club terechtkwam.

Vanaf toen liep ik constant aan mama te vragen of ik het mocht volgen. Ik ben heel blij dat zij mij 2x per week zo ver wil brengen om te trainen want het is toch elke keer 2x30 minuten rijden. Iaido was vanaf het begin mijn favoriet. In de vakantie had ik al een zwaard gekocht, dus ik was heel blij toen ik eindelijk kon starten. En hoewel ik de enige jongere ben bij iaido vind ik het superleuk om te doen.

Iedereen is ook kei vriendelijk en wat ik ook heel goed vind is dat er meer dan één trainer is. Zodat de gevorderen en de beginners aparte oefeningen krijgen. Het is heel tof en interessant om de gevorderden bezig te zien. Dat zorgt ervoor dat ik ook sneller en beter wil worden. Ook kendo vind ik heel leuk, trainen met de bokuto vind ik even tof als met een echt zwaard. En hoewel ik trainen met wapens het liefst doe vind ik jukempo ook plezant. Het is een leuke afwisseling om ook aanval- en verdedigingstechnieken te leren zonder wapens.

Hopelijk duurt de lockdown niet té lang en mogen we snel terug starten met trainen.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube