Vincent Van Beeumen

Sobukan Olen
Lid sinds: 30-05-2022

Wat was je motivatie om te starten met deze krijgskunst?

Van jongs af ben ik al gefascineerd door de japanse cultuur. Het Shintoïsme, de samoerai, de shinobi, ... . Het spreekt uiteraard allemaal enorm tot de verbeelding.

Ik merkte de laatste jaren, en zeker nu met corona, dat mijn conditie er best sterk op achteruit ging en de kantoorjob helpt hier uiteraard niet bij. De drempelvrees was tot dusver echter steeds te sterk.

Een paar maanden geleden zag ik echter een Kendo demonstratie op een japanse Expo en dat was voor mij de trigger om toch op zoek te gaan. Tot mijn groot geluk vond ik de dojo in Olen. Vlakbij, geen enkel excuus mogelijk.

Na een aantal proeflessen in de verschillende disciplines met een zeer aangenaam onthaal door de sensei en de leden ben ik volledig verkocht en kijk ik er naar uit om te werken aan mijn gezondheid en zowel fysiek als mentaal mijn grenzen te verleggen.

Profielupdate 2022

Wat vind je het leukst om te doen?

Momenteel heb ik geen uitgesproken voorkeur. Er is ook best wel wat overlap tussen de verschillende disciplines wat het eens zo interessant maakt om ze allemaal te trainen.

Wat vind je het leukst om te zien?

De batto giri sessie was zeer indrukwekkend om als toeschouwer mee te maken.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Takeda-Ryu is een enorm gevarieerde en gebalanceerde vechtkunst. Er is voor ieder wel wat wils, zeker als je een interesse in de Japanse cultuur hebt. Het beste is echter nog steeds om het gewoon zelf te komen ontdekken.

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha