Roel Willekens

Roel Willekens

Sobukan Olen
Lid sinds: 24/09/2012

 

Wat was je motivatie om te starten met deze krijgskunst?

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in Japanse krijgskunst. Als kind/tiener heb ik een tijdje karate gedaan waar ik mee moest stoppen wegens mijn studies en tijdsgebrek. Ik zocht iets om terug mee te starten en zag tijdens een demonstratie van een opendeurdag in Herselt Takeda Ryu.

Ik was erg geïnteresseerd vooral in de ongewapende disciplines aikido en jukempo. Na een paar proeflessen ben ik dan ook lid geworden. Ik ben pas later meer interesse gaan krijgen in de andere disciplines kendo, iaido en jodo, ook omdat deze onderling verbonden zijn met elkaar.

Wat vind je het leukste om te doen?

Aikido en jukempo

Wat vind je het leukst om te zien?

De shiai’s (wedstrijden) vind ik leuk om te zien en om ook zelf te doen. Dit is een leuke manier om jezelf te testen en te leren.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Elk van ons is begonnen om bepaalde redenen, op zoek naar een sport of hobby. Sommigen zoeken een activiteit om te beoefenen met een vriend; anderen zoeken beweging; sommigen zoeken competitie; weer anderen willen zich leren verdedigen of zoeken een spirituele verdieping. Elk van deze dingen en meer kan je terugvinden in Takeda Ryu dus als je interesse hebt, kom zeker eens kijken of een proefles meedoen.

Profiel update - september 2014

Ik heb het afgelopen jaar geprobeerd om zo veel mogelijk mee te gaan naar de buitenlandse stages waar ik ook veel heb bijgeleerd en ook veel nieuwe, leuke mensen heb ontmoet. Voor dit jaar heb ik er ook voor gekozen om mee in het bestuur te stappen. Mijn doelstellingen zijn om er een zo leuk mogelijk jaar van te maken en terwijl mezelf als budoka te verbeteren.

Profiel update - september 2015

Ik vond het een heel leerrijk trainingsjaar waarin we veel technieken hebben gezien.
Een van de dingen die ik tof vond is dat shugi (Jodo/ tori-waza randori) en kitei-kata (Iaido) het afgelopen jaar (meer) geïntroduceerd is, wat ook weer een extra dimensie geeft aan het beoefenen en ervaren van de technieken. Ook de Benelux-trainingen vond ik heel leuk en leerrijk. Voor volgend trainingsjaar ga ik mijn best doen om mijn techniek te verbeteren en er een tof trainingsjaar van te maken.

Profiel update - september 2016

Afgelopen jaar heb ik periodes gehad dat ik weinig kon trainen. Dit ook vooral omdat het niet altijd even simpel was om mijn werk, Takeda, de jeugdbeweging en andere verantwoordelijkheden te combineren. Voor komend trainingsjaar wil ik proberen om hierin een balans te vinden dat ik toch zoveel mogelijk op de training terug aanwezig kan zijn.

Profiel update - oktober 2017

Dit jaar ga ik trainen in Herselt en in Olen om terug alle disciplines te kunnen trainen. Het was voor mij moeilijk haalbaar om elke zondag te komen trainen. Daarom doe ik nu Akido en Iaido in Herselt op maandag en Jodo, kendo en jukempo op donderdag in Olen. Mijn doelstelling is om terug op regelmatige basis te trainen en mijn budo-carrière verder te zetten.

Profiel update - september 2018

Om alle disciplines te kunnen trainen ben ik afwisselend in Herselt en Olen gaan trainen afgelopen jaar. Dit was een leuke ervaring om in beide clubs ervaring op te doen.
Wegens tijdsgebrek gaat het volgend trainingsjaar niet altijd even gemakkelijk zijn om elke training op de mat te staan, maar het plan is wel om zoveel mogelijk trainingen en stages mee te nemen.
Heb je interesse in Takeda budo? Kom dan zeker eens enkele proeflessen meedoen.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha

Intranet - Sobukan Olen  TRSV - Facebook  TRSV - Youtube